Ciastka śniadaniowe

Składniki:
  • 1 1/2 szklanki płatków owsianych
  • 1/2 szklanki orzechów pekan TABLIER BLANC
  • 1/2 szklanki żurawiny suszonej TABLIER BLANC
  • 1/2 szklanki pestek dyni TABLIER BLANC
  • 1 łyżka nasion chia
  • 1/4 szklanki siemienia lnianego
  • 1 łyżeczka cynamonu RUSTICA
  • 3 szczypty soli RUSTICA
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki oleju kokosowego NAT&VIE
  • 4 łyżki syropu klonowego TABLES DU MONDE
  • 1 dojrzały banan
  • 3 łyżki napoju migdałowego NAT&VIE
Sposób przygotowania:
  1. Piekarnik nagrzać do 160 stopni.
  2. Pół szklanki płatków owsianych zmielić na mąkę. Siemię lniane zmielić. Orzechy pekan posiekać. Jeśli olej kokosowy jest w stanie stałym, rozpuścić go w garnuszku.
  3. W jednej misce wymieszać razem płatki owsiane, mąkę owsianą, siemię lniane, nasiona chia, posiekane pekany, żurawinę, pestki dyni, cynamon, proszek do pieczenia i sól.
  4. W drugiej misce rozgnieść banana, dodać olej kokosowy, syrop klonowy i napój migdałowy.
  5. Połączyć zawartość obu misek i dokładnie wymieszać. Zostawić na około 5 minut. Po tym czasie ciasto powinno zrobić się bardziej gęste, takie żeby móc formować je w kształt ciastek. Gdyby było za gęste, dodać jeszcze odrobinę napoju migdałowego.
  6. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Zwilżonymi dłońmi nabierać porcję masy, formować kulki, wykładać na blachę i dociskać, formując kształt ciastek.
  7. Piec około 15-18 minut, aż ciastka zaczną się ładnie rumienić.
  8. Po upieczeniu wystudzić na kratce.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek