Ciasteczka czekoladowo-pomarańczowe

Składniki:
  • 1 ¾ szklanki mąki pszennej
  • ¼ szklanki kakao
  • 1 ¼ łyżeczki sody TABLIER BLANC
  • 170 g masła o temperaturze pokojowej
  • ⅔ szklanki białego cukru
  • 1 jajko WIODĄCA MARKA
  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady ze skórką pomarańczową TABLETTE D’OR
Sposób przygotowania:
  1. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni.
  2. Czekoladę posiekać na małe kawałki.
  3. Mąkę i sodę wymieszać.
  4. W oddzielnej misce zmiksować masło stopniowo dodając cukier.
  5. Do masy maślano-cukrowej dodać jajko, mąkę, kakao, posiekaną czekoladę i wymieszać do uzyskania jednolitej masy.
  6. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.
  7. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczyć i ułożyć na blaszce. Między ciastkami zostawić około 3 cm wolnego miejsca.
  8. Blaszkę wstawić do piekarnika na 13-15 minut – aż spody się zrumienią.
  9. Wyjąć z piekarnika i ostudzić.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek