Śledzie z jabłkiem

Składniki:
  • 600 g filetów śledziowych a la matjas RONDE DES MERS
  • 1 jabłko DOUCEUR DU VERGER
  • 1 cebula
  • 3 łyżki śmietany 18% DELISSE
  • 3 łyżki majonezu RUSTICA
  • sól do smaku
  • sok z połowy cytryny
  • szczypta cukru pudru
  • szczypiorek/ koperek
Sposób przygotowania:
  1. Filety śledziowe pokroić na około 3 cm kawałki.
  2. Cebulę obrać, pokroić w piórka.
  3. Jabłko pokroić w cienkie plasterki, skropić sokiem z cytryny.
  4. Śmietanę wymieszać z majonezem, przyprawić.
  5. Powstały sos wymieszać ze śledziami, cebulą i jabłkiem.
  6. Posypać szczypiorkiem, lub koperkiem.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek