Sałatka z tuńczykiem i jajkami

Składniki:
  • 100 g roszponki
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • 1/2 małej cebuli
  • 3 jajka POLSKA KURKA
  • 100 g tuńczyka w oliwie PECHE OCEAN
  • garść czarnych oliwek RUSTICA
  • 1 łyżka oliwy z oliwek KWINTESENCJA SMAKU
  • 1/3 łyżeczki suszonego oregano RUSTICA
  • sól i świeżo mielony pieprz
  • kilka kropel soku z cytryny
Sposób przygotowania:
  1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, pokroić na 4 części.
  2. Oliwki przekroić na pół, pomidory na ćwiartki.
  3. Cebulę pokroić w cienkie plasterki.
  4. Tuńczyka odsączyć z zalewy.
  5. Na talerzu ułożyć roszponkę, pomidory, cebulę, jajka, tuńczyka i oliwki. Sałatkę skropić sokiem z cytryny, polać oliwą z oliwek.
  6. Przyprawić oregano, solą i pieprzem.
  7. Podawać ze świeżym pieczywem.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek