Sałatka z kukurydzy i czarnej fasoli (wegański)

Składniki:
  • 1 puszka czerwonej fasoli NOTRE JARDIN
  • 1 puszka kukurydzy NOTRE JARDIN
  • 200 g pomidorków daktylowych
  • 100 g czarnych oliwek RUSTICA
  • 1 żółtka papryka
  • 1 awokado
  • 1/2 czerwonej cebuli
  Składniki na dressing:
  • 4 łyżki oliwy z oliwek RUSTICA
  • 3 łyżki soku z limonki
  • 1 łyżka miodu  NID D'ABEILLE
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 papryczka chilli
  • pęczek świeżej kolendry
  • sól
  • pieprz
Sposób przygotowania:
  1. Kukurydzę i fasolę odsączyć z zalewy i dokładnie wypłukać.
  2. Pomidorki i oliwki przekroić na pół. Paprykę, awokado i czerwoną cebulę pokroić w drobną kostkę.
  3. Przygotować dressing. Czosnek obrać pokroić na plasterki, posypać solą i rozetrzeć nożem na pastę. W miseczce wymieszać razem oliwę, sok z limonki, miód, roztarty czosnek, drobno posiekaną papryczkę chilli i kolendrę. Przyprawić solą i pieprzem.
  4. W dużej misce wymieszać razem wszystkie składniki sałatki z dressingiem.
  5. Odłożyć do lodówki na kilka godzin, żeby smaki dobrze się połączyły.

 

Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek