Kokosowa panna cotta z borówkami

Składniki:
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 400 ml napoju kokosowego NAT&VIE
  • 1 laska wanilii
  • 2 łyżki cukru
  Składniki na mus borówkowy:
  • 200 g borówek DOUCEUR DU VERGER
  • 2 łyżki miodu KWINTESENCJA SMAKU
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
Sposób przygotowania:
  1. Żelatynę zalać odrobiną wody, wymieszać i odstawić do napęcznienia. Napój kokosowy przelać do rondelka, dodać ziarenka wanilii, oraz cukier i zagotować. Zdjąć z ognia. Do napęczniałej żelatyny dodać 2 łyżki napoju kokosowego i mieszać do rozpuszczenia, w razie potrzeby dodać więcej płynu. Rozpuszczoną żelatynę dodać do garnuszka i energicznie mieszać przez kilka minut. Masę przelać do silikonowych foremek. Odstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia.
  2. Do garnuszka przełożyć borówki, dodać sok z cytryny, miód i zagotować. Zmniejszyć ogień, dodać mąkę ziemniaczaną i wymieszać do rozpuszczenia.
  3. Gotowe panna cotty podawać z musem borówkowym.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek