Sałatka jarzynowa z buraczkami i śledziem

Składniki:
  • 3 ziemniaki
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • mały kawałek selera
  • biała część pora
  • 2 jajka POLSKA KURKA
  • 1 jabłko
  • 3 ogórki kiszone
  • 2 buraczki
  • 300 g filetów śledziowych z oleju RONDE DES MERS
  • sok z 1/4 cytryny
  • 2 łyżki octu jabłkowego RUSTICA
  • 1 szklanka majonezu RUSTICA
  • 2 łyżeczki musztardy dijon RUSTICA
  • sól
  • pieprz
Sposób przygotowania:
  1. Ziemniaki, marchewki, pietruszkę i selera ugotować do miękkości. Odstawić do ostudzenia.
  2. W osobnym garnku ugotować buraczki. Ugotować jajka na twardo
  3. Ugotowane warzywa obrać i pokroić w kostkę. Jajka również obrać i pokroić w kostkę. Wszystko przełożyć do dużej miski. Jabłko obrać i pokroić w kostkę, ogórki kiszone również pokroić w kostkę.
  4. Filety śledziowe odsączyć z zalewy. Pokroić na małe kawałki. Skropić sokiem z cytryny i octem jabłkowym i odstawić na pół godziny.
  5. Po tym czasie śledzie dołożyć do pozostałych składników. Dodać majonez i musztardę, doprawić do smaku solą i pieprzem.
  6. Odłożyć do lodówki na kilka godzin, żeby smaki dobrze się połączyły.
  7. Podawać z ulubionym pieczywem.

 

 

 

Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek