Miska śniadaniowa

Składniki:
  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej COMPTOIR DU GRAIN
  • 200 g szpinaku
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 jajka POLSKA KURKA
  • dwie gałązki pomidorków koktajlowych
  • oliwa z oliwek RUSTICA
  • 120 g łososia wędzonego RONDE DES MERS
  • 1 awokado
  • pęczek szczypiorku
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz RUSTICA
Sposób przygotowania:
  1. Kaszę jaglaną dokładnie wypłukać. Przelać wrzątkiem. Ugotować pod przykryciem w jednej szklance wody.
  2. Pomidorki wyłożyć na blachę, skropić oliwą i posypać solą. Piec około 10 minut w temperaturze 200 stopni.
  3. Czosnek pokroić na cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać czosnek, smażyć około 2 minuty, następnie dodać szpinak, przyprawić solą i pieprzem i smażyć do momentu aż szpinak straci swoją objętość.
  4. Na patelnię dodać oliwę i usmażyć jajka, przyprawić solą i pieprzem.
  5. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę. Obrać i pokroić w plasterki, skropić cytryną.
  6. W misce ułożyć ugotowaną kaszę jaglaną, szpinak, jajka, pomidorki, awokado i plasterki wędzonego łososia. Pospać szczypiorkiem.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek