Makaron z pieczarkami i szpinakiem

  • 2
  • 20 minut
Składniki:
  • 400 g makaronu penne TURINI
  • 3 łyżki oliwy z oliwek RUSTICA
  • 3 ząbki czosnku
  • 400 g pieczarek
  • 300 g świeżego szpinaku
  • ½ szklanki bulionu warzywnego
  • sól, pieprz RUSTICA
  • ser Grana Padano LES CROISES
Sposób przygotowania:

1.Makaron ugotować al dente.

2. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, dodać plasterki pieczarek i smażyć kilka minut aż zarumienią się z obu stron.  Dodać bulion i smażyć do odparowania wody. Usmażone pieczarki odłożyć na talerz.

3. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, dodać posiekany czosnek, a po minucie szpinak. Smażyć aż szpinak zwiędnie i straci swoją objętość. Na patelnię Dodać podsmażone pieczarki i ugotowany makaron. Wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać tartym serem.

Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek