Makaron z pesto, szparagami i kurczakiem

Składniki:
  • 1 słoik pesto TURINI
  • 400 g makaronu świderki TURINI
  • 2 piersi z kurczaka
  • sok z 1/2 cytryny
  • 500 g świeżych szparagów
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich RUSTICA
  • oliwa z oliwek KWINTESENCJA SMAKU
  • 3 łyżki sera grano padana LES CROISES
  • 2 garści orzechów pini TABLIER BLANC
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • sól
  • pieprz
  • świeża bazylia
Sposób przygotowania:
  1. Makaron ugotować al dente.
  2. Szparagi pozbawić zdrewniałych łodyg i ugotować, tak żeby nadal były chrupiące i jędrne.
  3. Kurczaka przyprawić ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Kurczaka grillować na patelni grillowej. 4-6 minut z jednej strony i tyle samo czasu z drugiej strony. Odstawić na kilka minut. Następnie pokroić w plasterki.
  4. Do miski przełożyć ugotowany makaron, kawałki szparagów, kurczaka, dodać pesto, sok z cytryny i ser. Wymieszać. W razie potrzeby przyprawić solą i pieprzem.
  5. Porcje makaronu wyłożyć na talerze, udekorować pomidorkami, prażonymi orzechami pini, serem grano padano i listkami bazylii.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek