Kremowa zupa z ravioli

Składniki:
  • 2 łyżki masła
  • 1 mała cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 kostki bulionowe warzywne BIO WM
  • 3 puszki pomidorów BIO WM
  • 1 puszka białej fasoli
  • 1 szklanka śmietanki 30%
  • 1/4 szklanki tartego parmezanu
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/4 łyżeczka pieprzu
  • 2 szklanki ugotowanego kurczaka
  • 2 paczki raviolli bezglutenowego WM
  • 2 szklanki szpinaku
Sposób przygotowania:
  1. W dużym garnku, na średnim ogniu rozpuścić masło. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek pokrojony w cienkie plasterki. Chwilę podsmażać aż czosnek i cebula zmiękną.
  2. Kostki bulionowe rozpuścić w 1 litrze wody. Powstałym bulionem zalać cebulę i czosnek. Dodać pomidory, fasolkę, śmietankę, parmezan, zioła prowansalskie, sól i pieprz. Zagotować i zmniejszyć ogień.
  3. W międzyczasie w osobnym garnku ugotować raviolli.
  4. Do zupy dodać kurczaka i szpinak. Gotować pod przykryciem przez 10 minut.
  5. Na koniec dodać ugotowane tortellini i od razu serwować.
  6. Zupę podawać gorącą z dodatkową porcją tartego parmezanu.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek