Gruszka z serem pleśniowym w szynce

  • 12
  • 20 minut
Składniki:
  • 4 gruszki
  • 24 plasterki szynki długodojrzewającej SAINT-AZAY
  • 50 g sera pleśniowego LES CROISÉS
  • ½ owocu granatu
  • garść rukoli
  • 1 łyżka oliwy z oliwek BIO VILLAGE
  • 1 łyżka miodu NID D'ABEILLE
  • świeżo mielony pieprz
Sposób przygotowania:
  1. Gruszki pokroić wzdłuż na 6 kawałków. Wydrążyć pestki. Ser pleśniowy pokroić na paski grubości około 1 cm. Kawałki gruszki i sera zawijać w szynkę. Gotowe przystawki układać na półmisku. Posypać granatem. Skropić oliwą i miodem. Na koniec oprószyć świeżo mielonym pieprzem. Półmisek udekorować rukolą.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek