Gnocchi z papryką i chorizo

  • 4
  • 45 minut
Składniki:
  • 1 opakowanie gnocchi bezglutenowego Chaque Jour Sans Gluten
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Rustica
  • 1 czerwona cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 2 szklanki pomidorków koktajlowych
  • ½ łyżeczki płatków chilli
  • 1 łyżeczka oregano Rustica
  • 150 g chorizo Saint-Azay
  • 125 g mozzarelli Les Croises
  • listki bazylii
Sposób przygotowania:
  1. Piekarnik nagrzać do 220 stopni.
  2. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę, chorizo w plasterki. W żaroodpornym naczyniu ułożyć: pomidorki koktajlowe, paprykę czerwoną, i cebulę czerwoną.
  3. Przyprawić oregano, płatkami chili, solą i pieprzem.
  4. Piec około 15 minut.
  5. Po tym czasie do dania dodać plasterki chorizo i gnocchi. Wymieszać na wierzchu ułożyć mozzarellę. Piec kolejne 20 minut.
  6. Po tym czasie wyjąć danie z piekarnika, udekorować świeżą bazylią.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek