Ciasto z kurczakiem

Składniki:
  • 1,5 piersi z kurczaka
  • 3 kajzerki
  • 4 jajka POLSKA KURKA
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 puszki kukurydzy NOTRE JARDIN
  • 250 g pieczarek
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 cebula
  • 100 g żółtego sera LES CROISES
  • pęczek natki pietruszki
  • 100 g masła
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki RUSTICA
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki RUSTICA
  • 1/2 łyżeczki majeranku
  • 1 łyżka sosu sojowego TABLES DU MONDE
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek RUSTICA
Sposób przygotowania:
  1. Cebulę pokroić w kostkę, pieczarki w plasterki, paprykę w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Dodać cebulę, chwilę smażyć, dodać paprykę i pieczarki. Smażyć aż warzywa nabiorą ładnego koloru, a płyn odparuje. Kilka pieczarek odłożyć do dekoracji.
  2. Bułki pokroić w kostkę. Masło rozpuścić i zalać nim kajzerki. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka wymieszać z mlekiem i dodać do kajzerek. Dokładnie wymieszać. Dodać kurczaka pokrojonego w kostkę, cebulę, pieczarki i paprykę, odsączoną z zalewy kukurydzę, starty ser, posiekaną drobno natkę pietruszki, oraz przyprawy.
  3. Białka ubić ze szczyptą soli na puszysta pianę. Pianę dodać do pozostałych składników i delikatnie wymieszać.
  4. Masę przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch udekorować plasterkami pieczarek. Przykryć folią i piec w temperaturze 180stopni przez około 1 godzinę.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek