Pieczone warzywa z kiełbasą i serem Grana Padano

  • 4
  • 45 minut
Składniki:
  • 250 g ziemniaków
  • 300 g fasolki zielonej
  • 1 brokuł
  • 2 czerwone papryki
  • 400 g kiełbasy czerwonej SAINT-AZAY
  • ¼ łyżeczki płatków chilli
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki RUSTICA
  • ½ łyżeczki czosnku granulowanego RUSTICA
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich RUSTICA
  • 5 łyżek oliwy z oliwek RUSTICA
  • ¼ łyżeczki soli RUSTICA
  • ¼ łyżeczki pieprzu RUSTICA
  • 2 garści natki pietruszki
  • 2 garści sera Grana Padano LES CROISES
Sposób przygotowania:

1.Piekarnik nagrzać do 210 stopni.  Ziemniaki obrać i pokroić w łódeczki. Paprykę pokroić w kostkę, brokuły rozdzielić na mniejsze różyczki, z fasoli odciąć końcówki i pokroić na mniejsze kawałki. Kiełbasę pokroić w plasterki.

2. Warzywa i kiełbasę wymieszać z oliwą i przyprawami. Wyłożyć na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

3. Piec 15 minut, następnie obrócić wszystkie składniki i piec kolejne 15 minut, aż warzywa i kiełbasa ładnie się zarumienią.

4. Gotowe danie posypać posiekaną natką pietruszki i tartym serem.

Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek