Makaron z pesto z awokado

  • 2
  • 30 minut
Składniki:
  • 300 g makaronu świderki TURINI
  Składniki na pesto:
  • 1 dojrzałe awokado
  • ¼ szklanki natki pietruszki
  • ¼ szklanki świeżej bazylii
  • ¼ szklanki listków rukoli
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • garść orzechów pinii TABLIER BLANC
  • 50 g startego sera Grana Padano LES CROISES
  • oliwa z oliwek RUSTICA
  • sól
  • pieprz RUSTICA
  Dodatkowo:
  • pomidorki koktajlowe
  • orzeszki pinii TABLIER BLANC
  • ser Grana Padano LES CROISES
  • listki bazylii
Sposób przygotowania:
  1. Makaron ugotować.

2. Awokado pozbawić skórki i pestki, przełożyć do blendera. Dodać natkę pietruszki, bazylię, rukolę, czosnek, sok z cytryny, uprażone orzeszki pinii, ser. Rozdrabniać dolewając oliwy z oliwek, do uzyskania gładkiej kremowej konsystencji. Przyprawić solą i pieprzem.

3. Pesto wymieszać z makaronem. Przełożyć na półmisek.

4. Posypać serem, udekorować listkami bazylii i połówkami pomidorków, posypać orzeszkami piniowymi.

Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek