Sałatka z serem camembert, jabłkiem i pistacjami

Składniki:
  • 1 krążek sera Camembert LES CROISES
  • 3 łyżki pistacji prażonych solonych WIODĄCA MARKA
  • 3 łyżki miodu pszczelego wielokwiatowego Nid d’Abeille
  • 1 jabłko NOTRE JARDIN
  • główka zielonej sałaty
  • 3 łyżki oliwy z oliwek extra vergin BIO VILLAGE
  • 1 łyżka octu balsamicznego RUSTICA
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól i pieprz
  • 1 bagietka
Sposób przygotowania:
  1. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni.
  2. Ser Camembert pokroić na trójkąciki. Na kawałku folii aluminiowej ułożyć kawałki sera oraz pistacje i wszystko polać miodem. Przykryć szczelnie drugim kawałkiem folii i piec około 4 minuty, aż ser będzie podgrzany, ale nie będzie się rozpływał.
  3. Przygotować winegret. Oliwę z oliwek wymieszać z octem balsamicznym i sokiem z cytryny. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  4. Umyte i porwane liście sałaty polać przygotowanym winegretem i dokładnie wymieszać.
  5. Sałatę rozłożyć na talerze, ułożyć na niej cienkie plasterki jabłka i na końcu ciepły ser Camembert z pistacjami. Całość skropić pozostałym w folii miodem. Podawać z bagietką.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek