Zupa z jarmużu i chorizo

Składniki:
  • 225 g chorizo SAINT-AZAY
  • 1 łyżka oliwy z oliwek RUSTICA
  • 1 cebula
  • 2 litry bulionu drobiowego RUSTICA
  • 4 ząbki czosnku
  • 600 g ziemniaków
  • 200 g jarmużu
  • sól RUSTICA
  • pieprz ziołowy RUSTICA
Sposób przygotowania:
  1. W garnku z grubym dnem rozgrzać oliwę.
  2. Na rozgrzaną oliwę wrzucić plasterki cebuli i chorizzo. Smażyć na średnim ogniu około 10 minut aż z chorizo uwolni się tłuszcz, a cebula stanie się miękka.
  3. Dodać plasterki czosnku i smażyć minutę. Następnie dodać plasterki ziemniaków i smażyć kolejną minutę. Zalać wszystko bulionem i gotować na  małym ogniu pod przykryciem około 15 minut, aż ziemniaki staną się miękkie.
  4. Jarmuż pozbawić łodyg i dodać do zupy. Gotować około 3 minut.
  5. Przyprawić solą i pieprzem ziołowym.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek