Tymbaliki rybne

Składniki:
  • 1 kostka warzywna RUSTICA
  • 4 łyżeczki żelatyny TABLIER BLANC
  • 2 filety z pstrąga bez skóry
  • 1 marchewka
  • 100 g kukurydzy z puszki NOTRE JARDIN
  • 100 g groszku z puszki
  • 1 jajko na twardo
  • 1 łyżka rodzynek TABLIER BLANC
  • natka pietruszki
Sposób przygotowania:
  1. Kostkę bulionową rozpuścić w 500 ml wody i zagotować. W bulionie ugotować obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę. Kiedy marchewka będzie już miękka, dorzucić oczyszczone filety rybne i gotować około 2 minut. Przelać bulion przez sitko, oddzielając marchewkę i rybę od bulionu.
  2. Żelatynę  namoczyć w 100 ml zimnej wody i odłożyć do napęcznienia. Po 5 minutach,  do żelatyny dolewać partiami gorący bulion, do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny.
  3. W trzech małych filiżankach ułożyć plasterki jajka, marchewki, rodzynki, kukurydzę, groszek, natkę pietruszki i kawałki ryby.  Zalać delikatnie bulionem wymieszanym z żelatyną. Wystudzić, a następnie przełożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
  4. Gotowe tymbaliki wyjąć z filiżanek. Serwować z sokiem z cytryny.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek