Pieczona pierś z indyka w glazurze miodowo musztardowej

Składniki:
  • 1 pierś indyka (ok 1kg)
  • składniki na marynatę:
  • 2 łyżki miodu NID D'ABEILLE
  • 1 łyżka octu winnego RUSTICA
  • 2 łyżki musztardy Dijon RUSTICA
  • 1/2 łyżeczki soli
  • sok z połowy cytryny
Sposób przygotowania:

Sposób przygotowania:

  1. W garnuszku podgrzać razem miód, ocet, musztardę, sól i sok z cytryny, do połączenia się składników. Pierś z indyka przełożyć do woreczka do pieczenia i wlać marynatę. Zostawić na noc w lodówce.
  2. Następnego dnia piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Pierwsze 30 minut piec mięso w worku do pieczenia, po tym czasie przeciąć worek i piec 20 minut, polewając mięso co jakiś czas powstałym w pieczeniu sosem.
  3. Po upieczeniu odstawić mięso na 5 minut do odpoczęcia, po tym czasie kroić w plastry.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek