Trufle z awokado i pistacji

  • 12
  • 20 minut (+ 2h czas chłodzenia)
Składniki:
  • 3 dojrzałe awokado
  • 5 łyżek syropu klonowego TABLES DU MONDE
  • ¼ szklanki masła orzechowego
  • ½ szklanki kakao EQUADOR
  • ¼ łyżeczka soli RUSTICA
  • 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej PLANTATION
  • ½ szklanki pistacji bez soli TOKAPI
Sposób przygotowania:
  1. Awokado przekroić na pół, wydrążyć pestkę. Miąższ przełożyć do blendera. Dodać syrop klonowy, masło orzechowe, sól i kawę. Blendować do uzyska gładkiej konsystencji. Dodać kakao i blendować dalej do wymieszania się składników i uzyskania gładkiej masy.
  2. Masę przełożyć do pojemnika, przykryć i schłodzić przez 2 godziny w zamrażarce.
  3. W tym czasie posiekać drobno pistacje.
  4. Kiedy masa będzie schłodzona, formować z niej trufle i obtaczać w posiekanych pistacjach.
  5. Można serwować od razu. Przechowywać w lodówce.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek