Szaszłyki z figami

Składniki:
  • 6 świeżych fig
  • 2 opakowania szynki Serrano SAINT-AZAY
  • około 250 g sera halloumi
  • 1/2 cytryny
Na dressing:
  • 4 łyżki octu balsamicznego RUSTICA
  • 2 łyżki oliwy z oliwek RUSTICA
  • 2 łyżki miodu wielokwiatowego NID D'ABEILLE
  • sól, pieprz
Dodatkowo:
  • Rukola
Sposób przygotowania:
  1. Figi pokroić na 4 kawałki.
  2. Szynkę pokroić wzdłuż na pół i owinąć nią kawałki fig.
  3. Ser pokroić w kostkę.
  4. Na patyczki do szaszłyków nadziewać na przemian figę w szynce i ser.
  5. Posypać skórką cytryny.
  6. Szaszłyki piec w temperaturze 200 stopni, najlepiej z funkcją grilla przez około 15 minut.
  7. Serwować na rukoli w towarzystwie dressingu.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek