Sałatka z serem kozim, burakami i winegretem

Składniki:
  • 1 opakowanie sera koziego Saite Maure Les Croises Wiodącej Marki
  • 1 duży burak
  • 1 główka sałaty rzymskiej
  • 1/2 szalotki
  • ½ awokado
  • 1/3 szklanki żurawiny suszonej Tablier Blanc Wiodącej Marki
  • 1/3 szklanki orzechów włoskich Tablier Blanc Wiodącej Marki
  • ¼ szklanki oliwy z oliwek Rustica Wiodącej Marki
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki octu balsamicznego Rustica Wiodącej Marki
  • 6 grzanek szwedzkich Wiodącej Marki
Sposób przygotowania:
  1. Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
  2. Buraki umyć, obrać, pokroić w plastry, delikatnie posmarować 1 łyżką oliwy z oliwek i piec przez 30 minut, aż zmiękną. Ostudzić i pokroić w półplasterki.
  3. Ser pokroić w cienkie plastry.
  4. Sałatę umyć, osuszyć, porwać na mniejsze kawałki.
  5. Szalotkę drobno posiekać. Awokado obrać, pokroić w plasterki.
  6. W szklance wymieszać oliwę z oliwek, miód, ocet balsamiczny, aż powstanie gęsty sos.
  7. Do miski włożyć buraki, sałatę, szalotkę, żurawinę, orzechy włoskie. Dokładnie wymieszać z sosem. Na wierzchu ułożyć plastry sera i plastry awokado. Podawać z grzankami szwedzkimi.

 

Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek