Sałatka z łososiem, paluszkami krabowymi i jajkiem

Składniki:
  • 150 g fileta z łososia
  • 8 paluszków krabowych
  • 3 jajka POLSKA KURKA
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1/2 sałaty lodowej
  • 1 łyżka majonezu RUSTICA
  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego DELISSE
  • oliwa z oliwek KWINTESENCJA SMAKU
  • 1 ząbek czosnku
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • pęczek szczypiorku
Sposób przygotowania:
  1. Łososia skropić cytryną, oliwą, oprószyć delikatnie solą i upiec. Jajka ugotować na twardo. Paluszki krabowe pokroić w plasterki. Salatę lodową umyć i poszarpać na mniejsze kawałki. Ogórki konserwowe pokroić na mniejsze kawałki.
  2. Na talerzu ułożyć sałatę lodową. Na to ogórki, kawałki upieczonego łososia, paluszki krabowe i ćwiartki jajek. Skropić cytryną.
  3. Czosnek zetrzeć na tarce. Dodać majonez i jogurt naturalny. Przyprawić solą i pieprzem.
  4. Polać sałatkę sosem. Posypać posiekanym szczypiorkiem. Podawać z ulubionym pieczywem.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek