Rabarbar z truskawkami pod owsiano-migdałową kruszonką

Składniki:
  • 500 g truskawek
  • 500 g rabarbaru
  • 10 daktyli TABLIER BLANC
  • 50 g cukru trzcinowego TEVA
  Składniki na kruszonkę:
  • 2/3 szklanki płatków owsianych
  • 2/3 szklanki mąki migdałowej
  • 1/2 szklanki cukru trzcinowego TEVA
  • 2 szczypty soli
  • 1/4 łyżeczki cynamonu RUSTICA
  • 1/2 szklanki zimnego masła LES CROISES
  Dodatkowo:
  • lody śmietankowe ESKISS
Sposób przygotowania:
  1. Truskawki i rabarbar pokroić na mniejsze kawałki. Na patelnię przełożyć rabarbar, oraz cukier trzcinowy. Smażyć kilka minut, aż cukier się rozpuści a rabarbar stanie się miękki. Pod koniec smażenia dodać posiekane daktyle.
  2. Do naczynia żaroodpornego przełożyć rabarbar z daktylami. Dołożyć truskawki.
  3. Przygotować kruszonkę: płatki owsiane, mąkę migdałową, cukier trzcinowy, sól, oraz cynamon wymieszać razem. Dodać posiekane masło i wyrobić dłońmi.
  4. Kruszonką przykryć rabarbar z truskawkami
  5. Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
  6. Podawać z lodami śmietankowymi.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek