Mikołajkowe brownie

  • 12
  • 30 minut
Składniki:

Składniki na babeczki:

  • 100 g masła
  • 100 g gorzkiej czekolady Equador
  • 2 jajka Polska Kurka
  • 180 g cukru
  • 100 g mąki pszennej
  • ¾ łyżeczki proszku do pieczenia Tablier Blanc

Składniki na dekorację:

  • 300 ml śmietany 36%
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • 24 truskawki
Sposób przygotowania:
  1. W garnuszku roztopić masło, zdjąć z palnika, dodać posiekaną czekoladę. Odstawić na 2 minuty a następnie wymieszać do rozpuszczenia. Odstawić do przestudzenia.
  2. Jajka wymieszać razem z cukrem. Dodać przestudzoną czekoladę i wymieszać. Dodać przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia.
  3. Formę na mini muffinki wysmarować masłem i oprószyć mąką.
  4. Masę nałożyć do formy. Piec w temperaturze 180 stopni przez 12 minut.
  5. Wyjąć z piekarnika i wystudzić na kratce.
  6. Przygotować krem: śmietanę ubić z cukrem pudrem. Przełożyć do rękawa cukierniczego, odciąć końcówkę.
  7. Muffinki udekorować kremem, ułożyć truskawki, a następnie nałożyć krem na truskawki tworząc „pompony”.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek