Łosoś w sosie z musztardy dijon

Składniki:
  • 1/2 kg filetów z łososia
  • 1 łyżka oliwy z oliwek RUSTICA
  • 1 łyżka musztardy dijon RUSTICA
  • 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego RUSTICA
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • Plasterki cytryny
  • garść świeżego tymianku
  • sól RUSTICA
  • świeżo mielony pieprz RUSTICA
Sposób przygotowania:
  1. Łososia umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze filety. Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  2. W miseczce wymieszać razem musztardę, oliwę, czosnek, sok c cytryny, posiekany tymianek, sól i pieprz.
  3. Powstałym sosem posmarować filety, a następnie przykryć plasterkami cytryny.
  4. Piec w temperaturze 180 stopni około 8-12 minut, w zależności od preferencji.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek