Kapusta z grzybami i fasolą

  • 8
  • 50 minut
Składniki:
  • 2 szklanki suszonych grzybów
  • 1 kg kiszonej kapusty BIO Village
  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • 2 puszki białej fasoli Notre Jardin
  • 2 cebule
  • oliwa z oliwek Rustica
  • 1 łyżka mąki
  • 2 liście laurowe
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 2 łyżki majeranku
  • sól
  • pieprz
Sposób przygotowania:
  1. Grzyby zalać wrzącym bulionem i odstawić do namoczenia na 2 godziny.
  2. Cebule pokroić w kostkę.
  3. W garnku rozgrzać 4 łyżki oliwy, na rozgrzany tłuszcz dodać cebulę i zeszklić na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, majeranek i kapustę i wymieszać.
  4. Dodać grzyby wraz z bulionem, wymieszać i zagotować. Doprawić solą i pieprzem.
  5. Przykryć i gotować na małym ogniu przez 30 minut. Dodać fasolę razem z zalewą i gotować 10 minut.
  6. Na patelnie dać 2 łyżki oliwy, dodać mąkę, podgrzewać aż mąka zrobi się jasnobrązowa. Dodać do kapusty i zagotować.
  7. W razie potrzeby doprawić kapustę solą i pieprzem.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek