Jajka faszerowane awokado

Składniki:
  • 5 jajek WM ugotowanych na twardo
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 żabek czosnku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • pęczek świeżej kolendry
  • sól
  • świeżo mielony pieprz
  • płatki chilli
Sposób przygotowania:

 

  1. Jajka przekroić na połówki. Pozbawić je żółtek i odłożyć na bok. Żółtka przełożyć do blendera, dodać pozostałe składniki, przyprawić i zmiksować na jednolitą masę. Spróbować i w razie potrzeby doprawić. Gotową masę przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać do połówek jajek.
  2. Udekorować listkami kolendry i płatkami chilli. Od razu podawać.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek