Dorsz z pomidorami koktajlowymi

Składniki: Składniki na sos pomidorowy:
  • 2 łyżki oliwy z oliwek RUSTICA
  • 3 ząbki czosnku
  • 400 g pomidorków koktajlowych
  • 1/4 szklanki białego wina
  • 1/2 szklanki świeżej bazylii
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego RUSTICA
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego TEVA
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 2 łyżki masła LES CROISES
  • Składniki na rybę:
  • 600 g filetów z dorsza
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
Sposób przygotowania:
  1. Rybę podzielić na mniejsze kawałki, przyprawić solą i pieprzem. Usmażyć na oliwie, smażąc po kilka minut z każdej strony. Usmażone kawałki ryby odłożyć na talerzyk.
  2. Czosnek pokroić w plasterki, pomidorki przekroić na pół. Na patelnię dodać oliwę z oliwek i rozgrzać. Na oliwie podsmażyć przez kilka minut plasterki czosnku, a następne dodać pomidorki. Smażyć na średnim ogniu kilka minut, po tym czasie dodać wino i gotować  żeby alkohol odparował, dodać ocet, sól, pieprz i cukier. Kiedy składniki sie połączą zdjąć z ognia i dodać masło. Na gotowy sos wyłożyć kawałki ryby i posypać posiekaną bazylią.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek