Sałatka zakąskowa

Składniki:
  • 200 g sera feta LES CROISES
  • 125 g sera mozzarella LES CROISES
  • 1 mały słoik pieczarek marynowanych RUSTICA
  • 1 szklanka czarnych oliwek bez pestek RUSTICA
  • 1 szklanka korniszonów RUSTICA
  • około 8 sztuk suszonych pomidorów w oleju RUSTICA
  • 1 mały słoiczek czosnku marynowanego RUSTICA
  • 100 g płatków migdałowych TABLIER BLANC
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii RUSTICA
  • 1 łyżeczka suszonego oregano RUSTICA
  • kilka listów świeżej bazylii do dekoracji
  Składniki na sos:
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon RUSTICA
  • 2 łyżki soku z cytryny RUSTICA
  • 1 łyżka miodu NID D'ABEILLE
  • 100 ml oliwy z oliwek RUSTICA
  • Pieprz
Sposób przygotowania:
  1. Na suchej patelni uprażyć płatki migdałów, odłożyć do ostudzenia.
  2. Do miski wrzucić pokrojony w kostkę ser mozzarella i feta.
  3. Dodać odsączone z zalewy i przekrojone na pół oliwki, marynowany czosnek pokrojony w plasterki, pieczarki przekrojone na ćwiartki, małe ogórki konserwowe przekrojone na pół i suszone pomidory pokrojone w plasterki.
  4. Dodać bazylię, oregano, oraz ostudzone płatki migdałów, wymieszać.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek