Zupa norweska z łososiem i ziemniakami

  • 4
  • 30 minut
Składniki:
  • 1,5 litra bulionu rybnego
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka oliwy z oliwek RUSTICA
  • 1 marchewka
  • 1 kawałek pora (tylko biała część)
  • 3 ziemniaki
  • 500 g łososia
  • ¾ szklanki śmietanki 30% BIO VILLAGE
  • pęczek koperku
  • sól RUSTICA
  • pieprz RUSTICA
Sposób przygotowania:

1.W dużym garnku z nieprzywierającym dnem rozgrzać masło i oliwę.

2. Wrzucić pokrojony w plasterki por i smażyć na średnim  ogniu kilka minut. Następnie dodać marchewkę pokrojoną w plasterki oraz ziemniaki pokrojone w kostkę. Chwilę smażyć i zalać bulionem.

3. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować kilka minut, aż ziemniaki i marchewki będą miękkie. Dodać rybę bez skóry pokrojoną w kostkę. Gotować kilka minut.

4. Odlać ½ szklanki zupy, dodać śmietankę i wymieszać. Dodać do zupy, zdjąć z ognia. Dodać posiekany koper, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek