Ciastka cynamonowe bezglutenowe

Składniki:
  • 2 ciasta francuskie bezglutenowe CHAQUE JOUR SANS GLUTEN
  • 1/3 szklanki orzechów pekan TABLIER BLANC
  • 3 łyżki masła LES CROISES
  • 1/3 szklanki cukru trzcinowego TEVA
  • 1 łyżka cynamonu RUSTICA
  • 1/4 łyżeczki soli RUSTICA
  Składniki na polewę:
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 łyżka mleka
Sposób przygotowania:
  1. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.
  2. Orzechy pekan uprażyć na suchej patelni. Przestudzić i posiekać.
  3. Ciasto francuskie rozwinąć. Cukier trzcinowy wymieszać z cynamonem i solą. Ciasto posmarować roztopionym masłem i posypać mieszanką cukru i cynamonu.  Zwinąć w rulon, zwijając od dłuższego boku. Rulon pokroić na plasterki i ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zostawiając odstępy między ciastkami. Postąpić tak samo z drugim arkuszem ciasta francuskiego.  Piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
  4. Wyjąć z piekarnika i przestudzić. Przygotować lukier: Cukier puder wymieszać z mlekiem do uzyskania gładkiego lukru. Ciastka cynamonowe polać lukrem i posypać posiekanymi orzechami pekan.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek