Pankejki z mascarpone

Składniki:
  • 1 szklanka migdałów TABLIER BLANC
  • 3/4 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia TABLIER BLANC
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej TABLIER BLANC
  • 3/4 szklanki śmietanki 30%
  • 1/2 szklanki mascarpone LES CROISES
  • 2 jajka POLSKA KURKA
  • 2 łyżki cukru trzcinowego TEVA
  • szczypta soli
  • olej kokosowy BIO VILLAGE
Dodatkowo:
  • płatki migdałów TABLIER BLANC
  • ulubione owoce
  • syrop klonowy
Sposób przygotowania:
  1. Migdały zmielić na mąkę (nie mielić zbyt długo, żeby nie powstała pasta).
  2. Mąkę, mielone migdały, proszek do pieczenia, sodę i sól, wymieszać razem. Jajka, śmietankę, mascarpone i cukier, wymieszać razem za pomocą miksera. Do mokrych składników dodać suche i wymieszać.
  3. Patelnię posmarować delikatnie olejem kokosowym. Łyżką nakładać porcję masy na pankejki i smażyć na średnim ogniu, z każdej strony.
  4. Płatki migdałów uprażyć na suchej patelni.
  5. Pankejki podawać z prażonymi migdałami, ulubionymi owocami i syropem klonowym.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek