Czekoladowe babeczki wielkanocne

Składniki:
  • 120 g masła LES CROISES (miękkiego)
  • 100 g mąki pszennej
  • 80 g drobnego cukru TEVA
  • 2 jajka WIODĄCA MARKA
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
Krem:
  • 110 g gorzkiej czekolady TABLETTE D’OR
  • 120 ml śmietany kremówki 30%
Do dekoracji:
  • jajka czekoladowe lub cukrowe
Sposób przygotowania:
  1. Suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiać przez sito.
  2. Miękkie masło ubić z cukrem na puszystą masę. Cały czas ubijając dodawać pojedynczo jajka. Następnie dodać przesiane suche składniki i delikatnie wymieszać do połączenia się składników.
  3. Ciasto wyłożyć do papierowych papilotek do 3/4 wysokości. Piec przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone babeczki odłożyć do wystudzenia.
  4. Przygotować krem: Śmietankę podgrzać do wrzenia. Zdjąć z ognia, dodać czekoladę, wymieszać do rozpuszczenia. Wstawić do lodówki do zgęstnienia. Ostudzoną masę ubić na puszystą masę i od razu dekorować babeczki.
  5. Na krem wyłożyć po 3 czekoladowe lub cukrowe jajeczka.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek