Pancakes z kawałkami czekolady

  • 4
  • 40 minut
Składniki:
  • 2 jajka POLSKA KURKA
  • 2 szklanki maślanki
  • 3 łyżki masła
  • ½ łyżeczki soli RUSTICA
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia TABLIER BLANC
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej TABLIER BLANC
  • 2 szklanki mąki
  • 3 łyżki cukru
  • 100 g czekolady deserowej EQUADOR
  • Do smażenia:
  • olej rzepakowy RUSTICA
  • Do podania:
  • masło
  • syrop klonowy
Sposób przygotowania:
  1. Czekoladę pokroić w małą kosteczkę.
  2. Wszystkie składniki na pancakes powinny być w temperaturze pokojowej.
  3. W jednej misce wymieszać razem mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną oraz sól. W drugiej misce wymieszać razem jajka, maślankę i rozpuszczone i przestudzone masło. Mokre składniki dodać do suchych i krótko wymieszać. Dodać posiekaną czekoladę i wymieszać tylko do połączenia.
  4. Rozgrzać patelnię do naleśników i delikatnie posmarować dno patelni olejem. Smażyć po 3-4 pancakes na raz, na średnim ogniu, przewracając na drugą stronę po około 2 minutach.
  5. Serwować gorące z kosteczką masła i syropem klonowym.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek