Tarta z gruszkami i serem brie

Składniki:
  • 1 opakowanie ciasta kruchego niesłodzonego TABLIER BLANC
  • 3 gruszki
  • 1 opakowanie sera Camembert de Pays LES CROISES
  • 1/3 szklanki orzechów włoskich TABLIER BLANC
  • 4 łyżek octu balsamicznego RUSTICA
  • 2 łyżki miodu gryczanego NID D’ABEILLE
  • 2 garści rukoli
Sposób przygotowania:
  1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni.
  2. Ser brie pokroić w plasterki.
  3. Ciasto kruche ułożyć na blaszce, nakłuć widelcem i piec przez 10 minut.  W tym czasie, obrać gruszki, wyciąć gniazda nasienne i każdy owoc pokroić w ósemki.
  4. Gruszki, ocet balsamiczny i miód smażyć na wolnym ogniu przez 5 minut cały czas przewracając gruszki, aż delikatnie zmiękną.
  5. Na upieczonym spodzie ułożyć na przemian gruszki i ser.
  6. Posypać orzechami, wstawić do piekarnika na kolejne 5 minut.
  7. Podawać z rukolą.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek