Zupa z ciecierzycy

Składniki:
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Rustica Wiodącej Marki
  • 1 łyżka masła
  • 1 puszka cieciorki Notre Jardin Wiodącej Marki
  • ¼  cebuli
  • 2 pędy selera naciowego
  • 2 szklanki wody
  • 1 kostka bulionu warzywnego Rustica Wiodącej Marki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego Turini Wiodącej Marki
  • 2 łyżeczki oregano Rustica Wiodącej Marki
  • ½ szklanki makaronu świderki
  • sól i pieprz
Sposób przygotowania:
  1. Cebulę obrać i posiekać. Seler naciowy pokroić w cienkie plasterki. Ciecierzycę odsączyć z zalewy.
  2. Do garnka wlać oliwę, dodać masło, zeszklić cebulę i seler naciowy –  ok. 3 minut często mieszając.
  3. Dodać kawałki kurczaka i przysmażamy cały czas mieszając – kolejne 2 minuty.
  4. Dodać koncentrat, oregano, wodę, bulion warzywny, ciecierzycę, zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem 5 minut, dodać makaron i gotować bez przykrycia zgodnie z instrukcją na opakowaniu makaronu. Gotową zupę doprawić do smaku solą i pieprzem.
  5. Serwować z łyżką zielonego pesto.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek