Zupa z brokułami i cheddarem

Składniki:
  • 1 łyżka masła LES CROISES
  • 2 łyżki oliwy z oliwek RUSTICA
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 marchewki
  • 1/4 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki bulionu
  • 2 szklanki mleka
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon RUSTICA
  • 200 g sera cheddar LES CROISES
  • 1 duży brokuł
  • sól
  • pieprz
  Dodatkowo:
  • Płatki chilli
  • płatki migdałów
Sposób przygotowania:
  1. W garnku rozgrzać oliwę z masłem. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić cebulę pokrojoną w kostkę i podsmażać około minuty. Następnie dodać pokrojone marchewki i smażyć jeszcze 5 minut. Następnie dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i smażyć około minuty. Dodać mąkę i smażyć kolejną minutę.
  2. Dodać bulion i wymieszać dokładnie z mąką. Następnie dodać mleko i musztardę. Gotować kilka minut. Dodać kawałki brokułu i gotować aż warzywa będą pół miękkie. Cheddar drobno pokroić, Część zostawić do dekoracji resztę dodać do zupy. Gotować jeszcze dwie minuty, aż ser się rozpuści.
  3. Zupę serwować z dodatkową porcją cheddara, uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów i odrobiną płatków chilli.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek