Sandacz na szpinaku z gorgonzolą

Składniki:
  • 4 filety z sandacza
  • sól
  • pieprz
  • 300 g szpinaku NOTRE JARDIN
  • garść orzechów nerkowca TOKAPI
  • garść rodzynek TABLIER BLANC
  • 2 łyżki oliwy z oliwek RUSTICA
  • 120 g sera gorgonzola LES CROISES
  • 200 ml śmietany 12% DELISSE
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
Sposób przygotowania:
  1. Filety z sandacza umyć i dokładnie osuszyć. Natrzeć solą i pieprzem z obu stron. Szpinak wrzucić do wrzącej wody i gotować przez kilka minut. Następnie odsączyć i odstawić. Rodzynki i orzechy nerkowca zalać wrzątkiem i odstawić na 15 minut.
  2. Na patelni rozgrzać oliwę, smażyć kawałki sandacza zaczynając od strony ze skórą. Po około 4-5 minutach skórka sandacza powinna być ładnie przypieczona, a mięso prawie w całości ścięte, przełożyć rybę na drugą stronę i smażyć około 1-2 minut.  Rybę zdjąć z patelni i odłożyć.
  3. Na rozgrzaną patelnie przełożyć ser, gdy się rozpuści dodać śmietanę, przyprawić gałką muszkatołową, dodać orzechy, rodzynki i szpinak.  Gotować przez chwilę do zgęstnienia sosu.
  4. Sos serowo szpinakowy wyłożyć na talerz, na sosie ułożyć kawałki ryby, od razu podawać.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek