Owsianka z karmelizowanym bananem i czekoladą

  • 2
  • 20 minut
Składniki:
  • 2 szklanki napoju migdałowego NAT&VIE
  • 10 łyżek płatków owsianych BIO VILLAGE
  • ¼ szklanki oleju kokosowego NAT&VIE
  • ¼ szklanki syropu klonowego TABLES DU MONDE
  • szczypta cynamonu RUSTICA
  • 20 g posiekanej gorzkiej czekolady TABLETTE D'OR
Sposób przygotowania:
  1. Napój migdałowy zagotować z płatkami owsianymi. Zmniejszyć ogień i gotować na małym ogniu przez 10-15 minut to zgęstnienia.
  2. W międzyczasie przygotować karmelizowane banany:
  3. Na patelni podgrzać olej kokosowy, następnie dodać syrop klonowy i cynamon. Gotować przez chwilę. Dodać banany pokrojone w plasterki. Gotować obtaczając banany w sosie.
  4. Owsiankę przełożyć do miseczek. Udekorować karmelizowanymi bananami oraz czekoladą. Od razu podawać.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek