Mus czekoladowy z czerwonej fasoli

Składniki:
  • 2 puszki fasoli czerwonej NOTRE JARDIN
  • 1/2 szklanki napoju na basie owsa NAT&VIE
  • 2 garści orzechów laskowych TABLIER BLANC
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 4-5 łyżek kakao
  • 4-5 łyżek syropu klonowego TABLES DU MONDE
  • szczypta cynamonu RUSTICA
  • 2 łyżek soku z cytryny
Dodatkowo:
  • gorzka czekolada  EQUADOR
  • ziarenka granatu
  • orzechy laskowe
Sposób przygotowania:
  1. Orzechy uprażyć na suchej patelni.
  2. Fasolę z puszki dokładnie wypłukać i odsączyć na sicie.
  3. Do miski blendera przełożyć fasolę, orzechy, kakao, cynamon i sok z cytryny.
  4. Blendować do rozdrobnienia składników.
  5. Następnie dodać olej kokosowy, oraz syrop klonowy i ponownie zmiksować.
  6. Stopniowo dodawać napój owsiany, do uzyskania gładkiej konsystencji. W razie potrzeby dodać więcej mleka. Mus może być lekko lejący, ale zgęstnieje jeszcze w lodówce.
  7. Spróbować i w razie potrzeby doprawić wg własnego smaku.
  8. Mus przełożyć do szklanych słoiczków i odstawić na kilka godzin do lodówki.
  9. Gotowe porcje udekorować wiórkami tartej czekolady, ziarenkami granatu, oraz orzechami laskowymi.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek