Foccacia śniadaniowa z wędzonym łososiem

  • 4
  • 30 minut
Składniki:
  • ciasto bezglutenowe na pizzę CHAQUE JOUR SANS GLUTEN
  • 200 g serka kremowego
  • 100 g jogurtu greckiego DELISSE
  • sól
  • pieprz
  • 200 g łososia wędzonego RONDE DES MERS
  • 2 garści kaparów RUSTICA
  • 2 szalotki
  • ½ pęczka koperku
  • ½ cebuli czerwonej
  • 100 g rukoli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek RUSTICA
  • 1 cytryna
Sposób przygotowania:

1.Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Ciasto na pizzę rozwałkować na kształt prostokąta. Za pomocą widelca zrobić w cieście dziurki, a następnie posmarować ciasto oliwą. Piec około 10 minut.

2.W międzyczasie przygotować serek: Ser wymieszać z jogurtem, dodać posiekane szalotki oraz koperek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

3.Wystudzoną foccacię posmarować serkiem. Na wierzchu ułożyć plasterki łososia, piórka czerwonej cebuli, kapary oraz rukolę.

4.Przed podaniem skropić sokiem z cytryny

Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek