Bowl meksykański

  • 4
  • 30 minut
Składniki:
  •  100g kaszy jaglanej COMPTOIR DU GRAIN
  • sok i skórka z 1 limonki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek RUSTICA
  • 1 pęczek świeżej kolendry
  • 1 puszka fasoli czerwonej NOTRE JARDIN
  • 1 puszka kukurydzy NOTRE JARDIN
  • 2 pomidory malinowe
  • ½  cebuli czerwonej
  • 1 awokado
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 g jogurtu greckiego DELISSE
  • sól RUSTICA
  • pieprz RUSTICA
Sposób przygotowania:
  1. Kaszę jaglaną  dokładnie wypłukać i przelać wrzącą wodą. Ugotować w proporcji kaszy do wody 1:2. Odstawić do wystudzenia.

2. Do wystudzonej kaszy dodać ½ pęczka posiekanej kolendry, dodać skórkę i sok z ½ limonki, oraz 1 łyżkę oliwy. Przyprawić solą.

3. Fasolę i kukurydzę odsączyć z zalewy, wypłukać i wymieszać. Pomidory pokroić i pozbawić gniazd nasiennych. Cebulę pokroić  w kostkę. Pomidora wymieszać z cebulą i ½ pęczka posiekanej kolendry. Dodać 1 łyżkę oliwy, przyprawić solą i pieprzem.

4. Awokado pozbawić pestki, obrać ze skórki, ugnieść za pomocą widelca, dodać rozdrobniony czosnek i sok z ½ limonki, przyprawić solą i pieprzem.  Wszystkie składniki ułożyć w misce.

5. Na wierzchu ułożyć jogurt grecki. Udekorować plasterkami limonki oraz listkami kolendry.

Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek