Roladka drobiowa z jajkiem

Składniki:
  • 500 g mięsa mielonego drobiowego
  • 200 g tartego żółtego sera LES CROISES
  • 1/2 szklanki bułki tartej
  • 4 jajka POLSKA KURKA
  • 1 cebula
  • 2 łyżki majonezu RUSTICA
  • 1 łyżka ostrej musztardy dijon RUSTICA
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • sól, pieprz RUSTICA
  • olej rzepakowy RUSTICA
Sposób przygotowania:
  1. 3 jajka ugotować na twardo. Po ostygnięciu,  pokroić w kostkę.
  2. Cebulę pokroić w kostkę.  Zeszklić na patelni na odrobinie oleju, odstawić do ostygnięcia.
  3. Mięso mielone przełożyć do miski. Dodać zeszkloną cebulę, jajko, bułkę tartą i natkę. Doprawić solą i pieprzem. Wyrobić na jednolitą masę.
  4. Nagrzać piekarnik do 210 stopni.
  5. Żółty ser tarty i pokrojone w kostkę jajka połączyć z musztardą i majonezem. Przyprawić papryką, czosnkiem, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.
  6. Na dużej desce rozłożyć folię spożywczą. Wyłożyć na nią mięso i dłońmi uformować prostokąt. (ok. 25 cm x 35 cm).
  7. Na mięso wyłożyć masę z jajek i sera. Rozsmarować równomiernie,  zostawiając po ok. 2 cm z każdej strony.
  8. Zwinąć  w roladę wzdłuż dłuższego boku, używając do tego folii spożywczej rozłożonej na desce.
  9. Roladę ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  10. Wstawić do piekarnika i piec ok. 40 minut, aż cała rolada się zarumieni.
  11. Wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia. Pokroić na plastry o grubości ok. 1 cm.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek