Pieczeń ze schabu

Składniki:
  • 500 g schabu wieprzowego
  • 100 g pomidorów suszonych w oliwie RUSTICA
  • 100 g owczego sera LES CROISES
  • 3 gałązki natki pietruszki
  • 10 plasterków szynki dojrzewającej SAINT AZAY
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 ml oliwy z oliwek RUSTICA
  • przyprawy: kolendra, tymianek, sól, pieprz czarny
Sposób przygotowania:
  1. Schab oczyścić, natrzeć solą i pieprzem, posmarować niewielką ilością oliwy, wcierając dokładnie przyprawy. Pomidory suszone drobno pokroić i przełożyć do miseczki.
  2. Dodać pokruszony ser owczy, drobno posiekane świeże zioła, oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
  3. Dodać odrobinę oliwy z pomidorów i dokładnie wymieszać.
  4. Przyprawić świeżo mielonym pieprzem.
  5. Na desce rozłożyć szynkę, tak aby plastry nachodziły na siebie.
  6. Położyć schab, posmarować go dokładnie farszem i zawinąć szynkę wokół schabu. Dokładnie docisnąć i przełożyć na blachę do pieczenia.
  7. Piec około 1,5h w temperaturze 170 stopni.
  8. Upieczone mięso odstawić do odpoczęcia, następnie pokroić w plastry.
  9. Podawać z pieczonymi warzywami i sałatą.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek