Sałatka z łososiem, boczkiem, jajkami i serem gorgonzola

Składniki:
  • 200 g mieszanki sałat
  • 400 g łososia wędzonego na gorąco RONDE DES MERS
  • 8 plasterków boczku TRADILEGE
  • 4 jajka POLSKA KURKA
  • 1 czerwona cebula
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • 1 awokado
  • 100 g sera gorgonzola LES CROISES
  • sok z cytryny
  Dressing:
  • 4 łyżki oliwy z oliwek RUSTICA
  • 2 łyżki octu balsamicznego z Modeny RUSTICA
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon RUSTICA
  • sól
  • pieprz
Sposób przygotowania:
  1. Łososia oddzielić od skóry.
  2. Boczek pokroić w plasterki i usmażyć na chrupiąco na rozgrzanej patelni.
  3. Jajka ugotować na półtwardo.
  4. Wymieszać wszystkie składniki dressingu razem i przyprawić.
  5. Awokado pokroić w plasterki i skropić cytryną.
  6. Pomidorki przekroić na pół. Ser pokroić w kostkę.
  7. Na dużym półmisku ułożyć mix sałat, oraz wszystkie przygotowane wcześniej składniki. Skropić dressingiem i podawać.
Polecamy
Ustawienia ciastek
Ustawienia ciastek
Korzystamy z plików cookies.
Dostosuj Odrzuć wszystko Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody.
Tutaj możesz zmienić ustawienia zgód. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek